Thursday, January 8, 2009

Selasa Bekerja, Rabu pun Bekerja.

Selasa biasala kerja part time wat benda alah tu.. Tapi panasnye berdekang, dalam 32C suhu musim summer ni, leh tahan la membakar kulit. kerja lak kuar lambat dlm kul 8 lebih, bih kurang kul 2 lebih abis le. Penat tu biasala, tp still leh epy la sbb dpt nengok umah di kawasan baru yg macam2 pattern dan design. Cunnye kalo dpt umah cam tu... Angan tak sudah..

Rabu lak kerjanya yg hakiki la, jumpe supervisor, membentangkan kerja yg dah settle, membetulkan ape yg tak betul. Pagi Baba dah siapkan kerja yg patut utk dibentang, dan cadangnya nak naik mountain bike baru yg dibeli di cash n converter (murah je, tp design canteeK) dan tunggu di port baru. Hanya 1 bas boleh terus ke uni. Sbb sebelum ni guna 2 bas, lambat sikit la, so nak le try kat tempat tu yg dipanggil O Barn, kira cam ekspress la di mana bas hanya akan singgah di beberapa stesyen yg dibenarkan. Mase pun jimat sikit la.

Tapi sbb kuarpun lambat dlm 11 lbh, maleh nak kuarkan basikal, so naik keta, park kat Wooly, gi naik bas ke city, n dari city ke Uni. mujurla sampai tepat pada masanya sekitar 1.30 ptg utk berjumpa dgn 2 supervisor di bilik baru mereka. Diorg kerja memang efisyen, siap bagi guideline wat penulisan, memang betul2 guide kita la. Biasala, kita org baru, dan dunia baru di tempat baru, dan tak berapa mahir dalam penulisan jurnal yang agak mencabar dan tercabar itu. Tapi diorg cukup professional, siap bagi bahan buku dan jurnal. Malu gak sbb bawa note book je. Macam tak prepare ape2 lak. Tp ada bahan tu. Cume maleh nak bawa dalam beg ke hulu ke hilir. Tp everything ok, kena start dgn lebih aggresif le utk chapter literature review yg memerlukan kita mengulas skop research kite secara lebih critical dan mengikut arah yg betul. Sejam setengah gak la berdiskusi.

Balik je Yaya dok layan PS2 Star Wars yg baru disewa semalam n adek lak baru bangun tido. Ami di dapur sedang plan utk resepi baru dan birthday party adek Ahad ni. Ptg tu Faruk dtg bagi gambo dari kamera dia time program Kurban Raya dan gi Gorge Wildpark. Ada gambo dari kamera dia yg Baba tak amik. Ptg tu aktiviti tak le sangat, cuma plan Ami nak masak donat dgn Yaya n Adek.

Tp Yaya ikut baba g solat kat Masjid Al Khalil yg kebetulan adalah hari ke 10 Muharam, org masjid wat berbuka pose sejak hari ke 9 Muharam. Hidangan dikhabarkan sedap, menyebabkan Baba n Yaya gi sana sambil diguideline jalan si Faruk. Kitorg tak le pose pun cume meramaikan majlis yg rata2 dipenuhi dgn warga Arab. Nasi Arab, lauk daging pun style Arab. so dpt la merasa masakan mereka yg sedap gak la. Cume portion org Arab ni banyak, bayangkan Yaya punye nasi sama cam portion Baba. Tp diorg yg tuangkan so kenala amik gak..

Balik malam tu singgah umah Faruk nengok hanpon baru dlm internet yg ada GPS.. Saje je sbb kalo kontrak kat sini 2 thn guna post paid, pas tu leh amik terus. Bayar monthly je ikut kadar yg ditetapkan.. Tp just nengok dulu.

Sampai umah dlm 10 Yaya dok sambung balik wat donat dgn adek n Ami. Menjadila gak.. Dorg je makan, sbb Baba dah kenyang gler dgn lauk pak arab td..

2 comments:

Abang Ben said...

wooo... dasat tak sampai 2 bulan dah tulis jurnal!

Aku dah 2 tahun ni pun baru terhegeh nak tulis satu.

Kau memang cemerlang!

Alim Masnan said...

hahaha... jurnal apeke bendanye.. ulas jurnal org da...