Wednesday, September 2, 2009

Lembaran Baru Kini Bermula

Ramadhan dah masuk stage 2, maknenye 10 hari ke-2 sudahpun bermula.. Kalau 10 hari pertama tu rahmat, insyaAllah pada 10 hari kedua ni masuk lak maghfirah (keampunan)

Alhamdulillah aku telah dikurniakan seorang anak lelaki yg ketiga pada awal Ramadhan lalu.. Rahmat dari Ilahi, walaupun mengalami cabaran di mana Hadwan Huwaidi bin Abdul Halim menghidapi pnemonia dan aminya Siti Sara terkena lak jangkitan H1N1 sebelum bersalin, tapi Allah jua yg maha berkuasa yg bisa menyembuhkan segala penyakit yg bahaya sekalipun..

Kini aku lak perlu banyak bersyukur, bukan sahaja syukur atas nikmat IMAN dan ISLAM, tetapi syukur juga atas nikmat SIHAT dan SELAMAT dari segala dugaan yg telah kami tempuh selama ini.

Moga pemberian Ramadhan al Mubarrak ini dapat menambahkan kekuatan iman, kesabaran dan keampunan.. Moga kita tergolong dalam golongan orang-orang yg soleh.. Amin..

5 comments:

Abang Ben said...

tahniah bro... next year pompuan pulak la ye...

Alim Masnan said...

yes bro.. doa2kan.. tp bukan next year la.. tunggu baby ni bosau dulu.. pening pale melayan 3 budak lapok ni.. thanks la moga kita jumpa di Msia..

Oyis said...

Alhamdulillah... tahniah buat Abg Alim & K Sara sekeluarga... mcm mana plak bole terkena H1N1 tu? apa pon, syukur la semua slmt...

Nursuzry said...

alhamdulillah. semoga semuanya slamat dan dilindungi olehnya.

Salam ramadhan.

Mr_Rizal said...

Ramai orang dah malas nak kerja
mana tak, mood dah tiada
aidilfitri dah hampir tiba
ku ucapkan selamat hari raya

kepada ko lim dan juga pengunjung yang setia...