Wednesday, August 5, 2009

Kami di Perth!! Macam Best je...

Di tengah2 bandar ni ada lak bandar klasik ala2 zaman kurun ke 15 di Britain, dan kalau kat Malaysia macam di Colmarl Tropica. Memang klasik dan mengasyikkan..

Bawah ni ada lak statue pelik org menonggeng.. Dorg ni suka wat statue pelik2 cam ni

Macho la tu, sambil kitorg memborong cenderamata, yaya lak memperagakan dirinya tatkala hujan renyai2 turun di perjalanan sana.. gaya seorang perindu...

Ni kira bas merangkap tram. Kecik tapi klasik.. Bangunan dia ada yg klasik ada gak yg moden.. tp bandarnya bersih dan agak kurang jem. Mungkin belum peak hour kot..
Apa yg menarik ek di Perth???

Entahla, bagi kami sejuknya memang terasa la dari Malaysia, kira sama je cam kat Adelaide. Bandarnya besar sikit dari Adelaide. Shops street pun cam kat Rundle Mall Adelaide, cuma yg best sikit makanan halal manyak gler

kira kalau berjalan di setiap lorong pasti jumpa gerai makan halal, sama ada org arab, iranian, melayu or indonesia.. Pendek kata, emm... okla kalau nak merasa 4 musim kat sini.. kalau dari Malaysia ke sni dalam 4 jam lebih, kalau dari Adelaide dalam 2 jam lebih..
Cenderamata banyak gak kitorg borong kat situ.. Buah tangan utk org Malaysia

3 comments:

Oyis said...

salam.. abg alim nak balik msia ke soon? k sara nak bersalin sana ye? dia due bila? kim slam kak sara... lama x dgr citer dia..

Alim Masnan said...

Salam.. Dah sampai pong.. InsyaAllah k sara akan bersalin dalam 2 minggu lagi..

Leh jumpe nanti...

Mr_Rizal said...

Lim... selamat menyambut ramadhan..!! puasa kat australia mesti tak rasa tekak kering ek...