Tuesday, January 19, 2010

Online Business Sungguh Menguntungkan! Pembeli US Sanggup Bayar Mahal!

Ia bergantung juga dgn produk ape yg kita jual menjadi permintaan yg sgt tinggi n lumayan oleh pembeli... kadang kala bagi kita macam sampah, tp bg pembeli spt barangan mewah!

susah nak predict. biasala kuasa membeli ni terletak pada kaum wanita. tp rata2 dlm online ni lelaki lebih menguasai apabila melibatkn brgn collectible or antique or vintage.. sanggup membeli dgn harga mahal disebabkn susah nk dpt n kepopularitiannya.

aku ada 1 citer yg aku rasa cam pelik tp benar yg menyebabkn aku bertekad dari menceburi bidang ni secara suka2 kepada membina empayer.. cewah! macam angan2 mat jenin lak.. tp org yg terlibat dlm it ni kalo betul2 n kena caranye memang leh jadi jutawan cam Bill Gate n sewaktu dgnnye

aku ada beli satu kamera lama ni kat satu pasar yg dikenali sbg 2nd hand bazaar or org putih kata garage sales.

harganya tak le mahal sgt, aku tengok pun cara dia jual main campak2 je, nak amik, amik, tak nak tak pe. so bila kita tawar harga, kalau kena pada penawarannya, memang leh dpt lagi2 murah le..

so aku pun masuklah beberapa jualan online yg sedia ada dan terkemuka bg penggemar2nye.. biasala, rakyat tempatan la yg lebih banyak menguasai pembelian ni tanpa mengira bangsa.. setakat ni ada sorg nak beli.

tapi tah macam mana aku dpt 1 email dari seorg mamat from Texas... aku fikirkan dia main2 sbb rasenye Texas kat US, bukannye kat Sarawak atau Penang. Rupanye ada citer disebaliknye..

Dipendekkan citer, mamat yg digelarkan Pastor Chris William ni (sekali paderi da) nak sangat camera antik tu sbb nak gantikan kamera kawan dia yg dia 'terosakkan' (rosak perkataan ni). tak tau cam ne dia rosakkan, disebabkan dia ni mungkin org yg dihormati, tak nak la nanti rase bersalah selalu, sanggup dia bayar dgn harga yg agak2 lumayan.. rasenye 233% dari harga yg aku beli

dipendekkan citer, aku pun terpaksela jual kat dia dgn international postage yg mahal gak hargenye.. tp bila kenang untung terlampau tu, jgn ketinggalan tawaran yg istimewa!!


ni la barang berharga yg org Texas nak sangat membelinya...

maka yg lelain peminat tempatan terpaksalah berair liur ek.. tunggula kalo aku dpt benda yg sama tu lagi.. nasib..... spt mana yg kita tau untung nasib ni di tangan tuhan... Pemberi Rejeki.. Syukur Alhamdulillah!!

sebagai promosi sila layari :
http://macam-macam-antik.blogspot.com/2010/01/camera-kamera-antik-vintage-terkini-for.html

1 comment:

Mr_Rizal said...

dol... dewata raya pun ko masuk ebay ke??

camera tu memang classic... slr lama tu...