Sunday, October 26, 2008

Open house and mouth, in Dengkil and Sg Merab..


Apa yg penting kerjasama.. So dalam merancang program open house ni kalo wat sorang2 memang hancus.. Alhamdulillah kedua program dari Dengkil (18/10) ke Sg Merab (19/10) terlaksana dgn baik. ramai gak yang dtg. Tak dtg pun ada. Tp biasala tu. Masing2 ada program raya dan masalah diri dan sebagainya. Yg penting kita nak berjumpa, bertanya cerita dan memaklumkan apa yg tercapai dan akan berlaku. Nenek punye masak memang sedap!!
Bermula di rumah Tok Nan, ramai yg hadir. Jemputan ramai gak dlm 150 org. Jiran tetangga, saudara mara, sahabat handai juga kenalan baru dan lama. Mcm YB wat kenduri. Ada doa selamat utk rumah baru, Mama Yati grad master UKM dan Babalim nak wat PhD di AstroRia, sumenya dalam 1 pakej prabayar terbaik. Mujur hujan di tghr agak kurang lebat dan segar hingga di malam hari.
Penat jgnla cakap. dgn tak de airnye, dan tetamu yg ramai membuatkan kami anak beranak agak penat melayan tetamu.. Apa yg penting kerjasama!! Mlm tu memang kami berehat sakan. Nasib tak de yg dtg.. Dan malam tu kami ke Sg Merab utk aktiviti open house pd keesokan harinya

Pagi yg cerah kini sudah gelap.. nasib gelapnye time mlm sampai kuar hujan selebat-lebatnye. Sahabat handai dan jiran tetangga memang ramai yg datang. Tp apa yg penting kerjasama! Kita pun ok melayan tetamu yg hadir dan makanan pun memang cukup sedap kontrak dgn Kak Normah. Buku kehadiran tetamu yg kami sediakan utk digunakan bile berada di Adelaide pun ramai yg dah tulis.

Semuanya yang baik dtgnya dari Allah, dan khilaf itu atas kelemahan kami.

No comments: